Verschillende maaltijden die je kunt maken met kurkuma

Kurkuma is een heerlijke kruid die in veel maaltijden kan worden toegevoegd. Het is een krachtige anti-inflammatoire en anti oxidant en heeft vele gezondheidsvoordelen. Het geeft gerechten een pittige smaak en kan worden gebruikt om verschillende gerechten te maken. Kurkuma kan worden toegevoegd aan sauzen, soepen, salades, rijstgerechten, curry’s, stamppotten en vele andere gerechten. Het kan ook worden gebruikt om een dikke, gele saus te maken, die vaak wordt gebruikt als basis voor andere gerechten. Het kan ook worden gebruikt om gebak, koffie, thee en andere dranken op smaak te brengen. Kurkuma is ook een veelgebruikte ingrediënt in de Ayurvedische keuken. Ook wel bekend als de oudste geneeskunst ter wereld. Om je een idee te geven in welke verschillende soorten maaltijden je het kunt gebruiken, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

De populairste maaltijden met kurkuma

Kurkuma maaltijden kunnen worden bereid met verschillende ingrediënten en bereidingswijzen. Veel gerechten worden bereid met kurkuma, tomatenpuree, uien, knoflook, komijn, koriander, chilipepers, gember, kokosmelk en verschillende specerijen. Deze ingrediënten worden vaak samen met rijst of naanbrood geserveerd. Populaire maaltijden zijn:

Kurkuma latte

Het bijzondere aan dit product, is dat je er werkelijk alles mee kunt maken. Dat houdt dus ook in dat je er een speciale thee/koffie mee kunt maken. Deze kurkuma latte is heerlijk van smaak en relatief eenvoudig te maken. Het enige wat je nodig hebt, is 400 milliliter amandelmelk, één tl gemalen kurkuma, gemalen kaneel, vers gemalen zwarte peper, kokosolie en ahornsiroop. Het enige wat je hoeft te doen, is alles mengen en rustig warm laten worden. Wat belangrijk is, is dat je ervoor zorgt dat het geheel niet kookt. Nadat het op temperatuur is, moet het wel even worden gezeefd voordat je het uiteindelijk serveert.

Kurkumapannenkoek

Uiteraard kun je naast een heerlijke thee, ook allerlei gerechten maken die je kunt eten. Zo is een Kurkumapannenkoek een goede manier om deze heerlijke kruiden te verwerken. Het leuke aan het gebruik van kurkuma, is dat je pannenkoek er spicy door wordt. Zo hebben ze net waar meer bite, waardoor de vaak wat vlakke smaak van het meel teniet wordt gedaan. Wil jij nu zelf zo’n heerlijke pannenkoek kunnen maken? Dan is het enige wat je hoeft te doen, een theelepel kurkuma bij het gerecht toevoegen. Wil je de smaak iets meer nuanceren, dan kun je er ook voor kiezen om je pannenkoek te beleggen met andere lekkernijen. Dit kan zowel zoet, als hartig zijn.

Tot slot

Zoals je hebt kunt lezen, kun je kurkuma voor allerlei verschillende doeleinden gebruiken. Met name de gezondheidsvoordelen die het je biedt, maakt het dat het zeker de moeite waard is om eens te proberen. Naast dat je het kunt gebruiken als kruid of specerij, is het ook verkrijgbaar als supplement bij Benfida. Zo kun je het bijvoorbeeld als capsule innemen, maar is het ook te bestellen als kant en klare poeder. Je kunt dan helemaal zelf bepalen op welke manier je het wilt kunnen consumeren.

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Healing4aliza
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart